7 Tips for å grille kylling


Grilling kylling kan være så enkelt som å pensle barbecuesaus på kyllingen, eller så komplisert som å røyke og grille kyllingen mens du smører den med en hjemmelaget saus. Uansett hva du velger, her er noen nyttige tips for å lage grillet kylling:

Pensle mens kyllingen steker

Forbered en liten bolle fylt med hjemmelaget saus eller din favoritt barbecuesaus fra butikken, og ha en pensel klar. Pensle kyllingen med barbecuesausen mens kyllingen steker. Denne typen pensling sikrer at det er smak gjennom hele kyllingstykket.

Sjekk den indre temperaturen ofte

Dette er spesielt viktig hvis du lager en hel kylling eller benfrie, skinnfrie kyllingbryst, da de vil tørke ut hvis de blir overstekt. Sett inn et steketermometer eller et hurtiglesende termometer i den tykkeste delen av kyllingen hvert tiende minutt eller så for å overvåke den indre temperaturen. Den ønskede temperaturen for kylling er 74 grader.

Bestem hvilken type grill du skal bruke

En kullgrill eller en gassgrill vil fungere, men tilberedningsprosessen er litt forskjellig mellom de to. Begge grillene gir klassiske grillmerker fra grillristene, men det vil være vanskeligere å kontrollere temperaturen på en kullgrill. Husk at med en kullgrill er det vanligvis en varm side av grillen (kalt direkte varme) og en kjøligere side av grillen (kalt indirekte varme).

Snu kyllingen minst to ganger

Det er et par grunner til å snu kyllingen mens du steker den. Den første er å gjøre kyllingskinnet så sprøtt som mulig. Å pensle saus på kyllingen gjentatte ganger opphever noe av sprøheten som er oppnådd. Den andre grunnen er å skape en klebrig barbecuesaus-skorpe som er en klassisk egenskap ved grillet barbecuesauskylling.

Vit hva som er i sausen din

Det finnes mange kommersielt tilgjengelige barbecuesauser, og det kan være praktisk å bruke en kjøpt saus. På den andre siden kan du ved å lage en hjemmelaget saus få full kontroll over ingrediensene. Gjør den så søt, krydret, tykk eller tynn som du vil. Du kan til og med kombinere forskjellige sausestiler, som Carolina-saus, Texas-saus eller Alabama-saus, for å lage en hybrid hjemmelaget saus.

Mariner kyllingen først

Å marinere kyllingen før du lager den kan gi en rikere smak og hjelpe til med å mørne den. Du kan lage en enkel marinade med kjernemelk, kosher-salt, svart pepper, løkpulver og hvitløkpulver. Legg kyllingen i en stor gjenlukkbar pose eller stor bolle og hell marinaden over kyllingen. La kyllingen marinere i minst en time eller over natten.

Bruk ovnen hvis du ikke har en grill

Hvis du ikke har tilgang til en grill, kan du oppnå en lignende effekt ved å bruke den direkte varmen fra grillen i ovnen. Legg kyllingen på en stekeplate og sett den i ovnen. Pensle kyllingen ofte med saus og snu den regelmessig til den indre temperaturen når 74 grader. Kyllingen vil mangle klassiske grillmerker, men flammen kan fortsatt svi kyllingen, karamellisere sausen og skape en klebrig skorpe. For bakt barbecuesauskylling, pensle sausen på først, og sett deretter kyllingen i ovnen på 200 grader til den er gjennomstekt.

Forfatter