12 smarte rengjøringstips for en skinnende ren grill


Solen skinner, og du er klar til å ta frem grillen fra i fjor for en fest i hagen. Eller så har du brukt hele dagen og kvelden på grilling (og laget noen smakfulle burgere), men nå er kvelden over, og det som gjenstår er en skitten grill.

Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, med en kullgrill eller gassgrill, så vil vi alle vite den beste måten å rengjøre en grill på og fjerne alt fett og smuss i prosessen. Heldigvis for deg, vil mange ting i kjøkkenet og hjemmet ditt fungere som perfekte rengjøringsmidler (inkludert løk og kaffe). Enten du har en frittstående grill eller en liten bærbar en, følg disse smarte rengjøringstipsene, og du vil ha en skinnende ren grill på kort tid.

1. Dampvask

Hvis du har brukt grillen hele dagen, dekk grillen med vannfuktet avispapir og lukk lokket når den begynner å kjøle seg ned. La det være lukket i 30 minutter for en god dampvask.

2. Bruk oppvaskmaskinen

Med mindre grillen din er enorm, bør varmplatene passe fint inn i oppvaskmaskinen. Sett den til et grytevaskprogram, og de vil komme ut som nye. Igjen, prøv å rengjøre dem mens de er varme for best resultat.

3. Bruk en løk

Mens grillen fortsatt er varm, fest en løk på en gaffel og gni over de varme stengene. Vannet i løken dampvasker dem og fjerner fastbrent mat.

4. Eddikspray

Bland 500 ml eddik og samme mengde vann i en sprayflaske. Spray løsningen på grillen og la den virke i 10 minutter. Tøm flasken, fyll den med eddik, spray på og skrubb for å rengjøre grillen og dens interiør.

5. Kafferenser

Prøv å bløtlegge grillen og redskapene dine i kaffe for å fjerne vanskelige matrester. Syren i kaffen løsner opp det fastbrente smusset.

6. Natron

Strø natron på grillen og oppløs noe i vann. Bruk en svamp med skureflate for å skrubbe til all natron er borte og grillen skinner.

7. Øl

Hell en halv flaske øl på en varm grill og skrubb med avispapir eller en stålbørste. På kort tid vil grillen din skinne.

8. Varmt vann og folie

Hvis det fortsatt er rester på grillen, skrubb dem i varmt, såpevann. Hvis du ikke har en grillbørste, krøll sammen litt folie og bruk det i stedet.

9. Rengjør bunnen

Hvis du har en kullgrill, så er det viktig å fjerne gammel aske og kull før du begynner å lage mat igjen. Tipp dem i en bøtte og bruk fuktige kjøkkenhåndklær for å plukke opp rester. Deretter gir du den en god vask med varmt, såpevann.

10. Kast fett og olje riktig

Skrap fett, oljer og smør som har avkjølt seg i en beholder eller avispapir før du kaster dem. Det er en god idé å ha en ‘fettfelle’ eller beholder på kjøkkenet for å samle opp fett, oljer og smør. Mange vannverk vil gi deg en gratis fettfelle. Bland matolje med absorberende materiale som kattesand eller kaffegrut, og kast det deretter i søpla.

11. Skrubb utsiden

Når innsiden av grillen din skinner, ikke glem å gi utsiden en god vask. Varmt såpevann og masse albuefett er alt du trenger for dette.

12. Varm opp

Når du er ferdig med rengjøringen, sørg for å varme grillen i minst 15 minutter. Dette vil sikre at eventuelle rester av rengjøringsmidler brennes av og ikke kompromitterer smaken av maten neste gang du bruker grillen.

Husk… Beskytt grillen din og hold den ren til du trenger å ta den ut igjen. Invester i et enkelt værbestandig grilltrekk.

Forfatter